Loading...

Öğle Yemekleri Çalışan Motivasyonunu Nasıl Etkiler?

Her iş yeri sahibi ya da yönetici, motivasyonu yüksek çalışanlar ister. Motivasyonu yüksek olmayan çalışanların sağladığı iş gücü ve çalışma verimi yeterli olmayacaktır. Bu da doğru orantılı olarak karlılığın artmasını engeller. Bu yüzden iş yerlerinde çalışanların moral ve motivasyonlarının üst düzeyde tutulması büyük önem taşır.

 

 

Peki nedir herkesin ortak motivasyon kaynağı? Çalışanların kendilerine ayırabildikleri ve sosyalleştikleri tek zaman diliminin öğle arası olduğunu düşündüğümüzde, tüm şirketin aynı anda bir araya geldiği, günün yoğunluğundan biraz olsun uzaklaşılan öğle yemekleridir.

 

 

İşyerlerinde yenen yemeklerin en büyük sıkıntısı yemeklerdeki lezzet eksikliği ve kısır döngülerdir. “ Yine mi fasulye!”, “Dolmanın yanında pilav mı olur?”, “Çok yağlı!” gibi sesler birçok çalışanın hiç de yabancı olmadığı şikayetlerden bazılarıdır.

Eğer öğle yemekleriniz lezzetsiz ve çeşit olarak yetersizse ve bu durum uzun süredir devam edip bir türlü iyileşmiyorsa, personeliniz değersizlik algısına kapılabilir.

Usta şeflerin elleriyle hazırlanan sağlıklı, taze, lezzetli ve bol çeşitli bir öğün tüm çalışanları stresten uzaklaştırıp mutlu eder ve işe rahat konsantre olmayı sağlar. Hatta bir adım öteye geçelim; yemeğin ardından güzel bir tatlı ve kahve de varsa, günün geri kalanının güzel ve verimli geçmesi kaçınılmaz.

 

 

Yerinde pişirilen ve sıcak servis edilen, her gün farklı bir menüyle karşılaşan çalışanlarınız için günün getirdiği sorumlulukları bir nebze azaltıp motivasyonlarına Yemekhane mutfağı ile katkı sağlayabilir, herkesin ortak zevkine hitap ederken kişisel damak tadını da önemseyen Yemekhane mutfağıyla şirketinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

2017-12-28T16:18:05+00:00